Onze locatie

Mondzorg Wereld is gevestigd vlakbij het centrum van Rotterdam. U kunt ons vinden op de Jonker Fransstraat 28, 3031 AV Rotterdam. Hieronder kunt u met behulp van Google Maps uw navigatie starten naar onze vestiging.

 

Behandelingen

Behandelingen

Contact met anderen begint met een gesprek of een lach. De eerste indruk bepaalt daarbij een groot deel van de indruk die u in het geheel maakt. Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen. De mogelijkheden om uw gebit mooier te maken zijn tegenwoordig flink uitgebreid. Dit komt door de verschillende (nieuwe) behandelingen. Tanden bleken, facings, beugels, kronen en bruggen geven u de mogelijkheid om samen met de tandarts te bekijken welke oplossing het beste bij u past.

 

Het merendeel van de Nederlandse bevolking gaat twee keer per jaar voor controle naar de tandarts. Wij raden dit in zijn algemeenheid ook aan, tenzij de tandarts een ander persoonlijk advies geeft. Op deze manier bent u er nooit te laat bij en kunnen eventuele gebitsproblemen tijdig worden behandeld.

 

Tijdens de controle kijken wij of uw tandvlees gezond is en controleren wij uw gebit onder andere op gaatjes. Indien nodig kunt u op tijd worden doorverwezen naar een specialist, bijvoorbeeld op het gebied van tandvleesontsteking (de parodontoloog) of beugels (de orthodontist).

Periodieke Controle

Een halfjaarlijkse controle bij de tandarts of mondhygiënist is op iedere leeftijd erg belangrijk. Tijdens deze controle kijkt de mondhygiënist naar meer dan alleen het gebit. Eventuele complicaties worden vroegtijdig behandelt.

Cosmetische tandheelkunde

Onder cosmetische tandheelkunde verstaan we verfraaiing van het gebit om het er mooier uit te laten zien, zodat het witter is of rechter staat. Voor diverse cosmetische behandelingen kunt u direct bij Mondzorg Wereld een afspraak maken.

Tandvleesbehandeling

Bij ontstoken tandvlees kunt u veel last ervaren. Doordat er bacteriën ophopen in de ruimtes tussen de tand / kies en tandvlees, ontstaan er ontstekingen. Met tandvlees behandelingen zorgen wij ervoor dat de ontsteking wordt afgeremd en verder voorkomen. Wij geven hierbij ook advies voor reiniging.

Vullingen

Als een tand of kies afbreekt, of bederft, kunnen er pijnklachten ontstaan in de mond. De mondhygiënist kan dit restaureren met een vulling. Doordat uw tand wordt opgevuld met een composietlaag, kunt u weer zorgeloos eten.

Sealen

Door een tand of kies te sealen worden diepe putten of groeven opgevuld. Zo wordt er voorkomen dat er bacteriëen ophopen en gaatjes veroorzaken. Door een grondige schoonmaak en polijstpasta wordt de tand gesealed.

Kinderen Mondzorg

Het advies is om uw kind vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts wanneer u zelf voor controle gaat. Wanneer u het gebit van uw kind vervolgens ieder half jaar laat controleren kunnen eventuele problemen op tijd worden gesignaleerd en worden aangepakt.

Röntgenfoto’s

Het kan voorkomen dat de mondhygiënist uw gebit grondiger moet analyseren. Doormiddel van een röntgenfoto worden kleine gaatjes en stand van uw kaakbot zichtbaar.

Kunstgebit

Een prothese (kunstgebit) kunnen ontbrekende tanden vervangen. Een kunstgebit is een hulpmiddel als er tanden of kiezen zijn uitgevallen / uitgetrokken. De kwaliteit van prothese zijn tegenwoordig zeer goed, het valt vaak niet op dat een prothese wordt gedragen.